fôring stell og atferd

Veiledning i fôring, stell og atferdsspørsmål

Alle som har dyr vet at det er mye å sette seg inn i. Hvilket fôr skal jeg velge, hvor mye pelsstell trenger dyret mitt, hva skal jeg gjøre når valpen ikke blir husren?

Hos oss skal du ikke være redd for å stille dumme spørsmål. Vi har som mål at du skal få tid og mulighet til å spørre om alt du lurer på når du er her med dyret ditt. Vi vil gjerne dele vår kunnskap, og alle som jobber hos oss har i tillegg til formell utdannelse også erfaringer fra egne dyr.

Mange har spørsmål om fôring. Det er nå kommet utrolig mange forskjellige typer fôr på markedet. Det forskes kontinuerlig og det er mye å velge mellom. Vi hjelper deg å finne riktig fôr utfra behovet til dyret ditt.

Veiledning i Fôring, stell og atferd ved Kjæledeggen Dyreklinikk i Ålesund

Problemer med atferd? Det er ikke alltid kjæledyret oppfører seg helt som man har tenkt. Av og til holder det å få noen råd og tips, andre ganger blir vi enige om å sette opp en time til atferdskonsultasjon. Vi tar dessverre ikke atferdspasienter som har problemer med aggresjon, men de fleste andre problemer som separasjonsangst eller renslighetstrening hjelper vi gjerne til med å løse. Før den første timen vil dere få utdelt et spørreskjema som fylles ut, det gir oss en konkret oversikt over problemet. Senere blir skjemaet brukt for å utarbeide en plan for hva dere kan øve på hjemme. Ved alle atferdsproblemer er en klinisk undersøkelse en viktig og nødvendig start. Hvis valpen som tisser inne f.eks har en urinveisinfeksjon må den få behandling. Da kan det godt være at den plutselig blir renslig av seg selv, når den bare har fått hjelp til å kvitte seg med infeksjonen.