fôring stell og atferd

Veiledning i fôring, stell og atferdsspørsmål

Alle som har dyr vet at det er mye å sette seg inn i. Hvilket fôr skal jeg velge, hvor mye pelsstell trenger dyret mitt, hva skal jeg gjøre når valpen ikke blir husren?

Du skal ikke være redd for å stille dumme spørsmål. Jeg har som mål at du skal få tid og mulighet til å spørre om alt du lurer på når du er her med dyret ditt. Jeg vil gjerne dele min kunnskap, og i tillegg til veterinærutdannelsen har jeg erfaringer med egne kjæledyr. 

Mange har spørsmål om fôring. Det er nå kommet utrolig mange forskjellige typer fôr på markedet. Det forskes kontinuerlig og det er mye å velge mellom. Jeg hjelper deg å finne riktig fôr utfra behovet til dyret ditt.

Veiledning i Fôring, stell og atferd ved Kjæledeggen Dyreklinikk i Ålesund

Problemer med atferd? Det er ikke alltid kjæledyret oppfører seg helt som man har tenkt. Av og til holder det å få noen råd og tips, andre ganger blir vi enige om å sette opp en time til atferdskonsultasjon. Jeg tar dessverre ikke atferdspasienter som har problemer med aggresjon, men de fleste andre problemer som separasjonsangst eller renslighetstrening hjelper jeg gjerne til med å løse. Før den første timen vil dere få utdelt et spørreskjema som fylles ut, det gir meg en konkret oversikt over problemet. Senere blir skjemaet brukt for å utarbeide en plan for hva dere kan øve på hjemme. Ved alle atferdsproblemer er en klinisk undersøkelse en viktig og nødvendig start. Hvis valpen som tisser inne f.eks har en urinveisinfeksjon må den få behandling. Da kan det godt være at den plutselig blir renslig av seg selv, når den bare har fått hjelp til å kvitte seg med infeksjonen.