gassanestesi

Gassanestesi

Gassanestesi gir meg muligheten til en tryggere og lengre narkose, samtidig som anestesien lettere kan tilpasses pasienten.

Narkose består av flere elementer; beroligende, smertelindring både systemisk og lokalt, induksjon (intravenøst narkosemiddel), og vedlikehold av narkosen med anestesigass og oksygen. Dyret er hele tiden tilkoblet et pulsoksymeter som måler hjerterytme og oksygenmetning. Ved bruk av gassanestesi legger jeg ned en tube i pasientens luftrør. Tuben er et mykt plastrør som frakter anestesigass og oksygen ned i lungene, samtidig som den sørger for frie luftveier.

Når hunder skal opereres ønsker jeg at du som eier skal være til stede mens jeg gir beroligende. Beroligende gis som et lite stikk i låret, i løpet av 5-15 minutter sovner hunden. Det er trygt for hunden at du er der helt til den sover. De fleste hunder sovner mye raskere når de har et familiemedlem i nærheten. Straks hunden har sovnet tar jeg over. Klipping, vasking og nødvendige medisiner blir gitt før hunden bæres inn på operasjonsrommet.

Under narkosen mister dyret lett varme. Jeg passer godt på ved hjelp av pute, varmeflasker, bobleplast og tepper, slik at jeg unngår at dyret blir nedkjølt. Jeg er også veldig opptatt av smertelindring og gir alltid smertestillende injeksjon i tillegg til lokalbedøvelse. Du vil også få med smertestillende tabletter som skal gis hjemme.