id merking

ID-merking

Halsbånd forsvinner og tatoveringer falmes over tid. Mikrochip-merking er den enkleste og tryggeste måten å merke dyret ditt på en permanent måte. Det er også i mange sammenhenger den eneste godkjente metoden

ID-chippen settes under huden i nakken. Den har et unikt nummer som registreres til ditt navn og adresse på internettsiden til DyreID. Alle veterinærer, politi og andre instanser som har med bortkomne dyr, har mulighet til å lese av chippen og gjenforene dyr med eier.

Å merke dyret med chip kan sammenlignes med å sette en vaksine. Selve stikket gjør litt vondt, men det går fort over. Unge valper og kattunger distraheres lett med en godbit. Det er fullt mulig å merke voksne dyr også, det er aldri for sent å få dyret merket!

De fleste hunder blir nå merket allerede hos oppdretter, eller ved det første veterinærbesøket med ny eier. Stadig flere katter blir også merket, gjerne samtidig med vaksinering eller kastrering, og jeg merker at folk flest nå vet at også katter kan ha chip. Bortkomne dyr blir tatt med til klinikken, og finner jeg en chip er saken oppklart. Enkelt og greit.

Jeg gleder meg over at flere og flere eiere velger å gi dyret sitt en chip, det er godt dyrevern og viser at man tar ansvar for kjæledyret sitt.