kanin

Kaniner

Kaniner er søte, myke skapninger med deilig bløt pels. Kanin er kanskje det kjæledyret i Norge i dag som folk flest skaffer seg uten tilstrekkelig kunnskap.

Kanin er blitt det 3. mest populære kjæledyret i USA og i Storbritannia. Det er blitt flere kaniner også her hjemme. På Kjæledeggen Dyreklinikk i Ålesund vil jeg gjerne gjøre en innsats for at flere kaniner skal få et godt kaninliv.

Per i dag er det ikke vaksinering av kanin i Norge, derfor kommer mange kaniner svært sjelden til dyrlegen, ofte kommer de ikke før det er for sent. Jeg anbefaler årlig helsesjekk av alle kaniner.

Din kanin har talent for skuespill! I naturen er det nemlig ikke lurt å fortelle Mikkel Rev eller andre skumle skapninger at man ikke føler seg helt på topp. Det vil si at den later som om den er helt frisk, selv om den er alvorlig syk! Dette faktum stiller store krav til deg som eier.

Når din kanin skal til dyrlegen blir den fornøyd hvis du tar med høy og vann i transportburet, å faste noe mer enn 1-2 timer er ikke bra for en kanin.

Vanlig levealder for kaniner er 5+ til 13 år.

Kanin - Kjæledeggen Dyreklinikkk i Ålesund

For å leve lenge trenger din kanin kvalitetshøy. Kaniner elsker høy!!!

Mye av dagens kaninhold er dessverre misforstått, og basert på mangel på kunnskap. Kaniner er for eksempel ikke burdyr. De trenger minimum 4 timer per dag i fri utfoldelse. De er sosiale og liker kjempegodt å være i kontakt med menneskefamilien sin eller en kaninvenn.

Din kanin er altså et familiemedlem. Den vil aller helst bo innendørs sammen med deg. De trives godt ved temperaturer rundt 20 °C.