marsvin

Marsvin

Marsvin er artige, pratsomme kjæledyr. Det finnes etter hvert uttallige varianter, fra de helt nakne til de med lang lang pels som må børstes.

Alle som har sett nyfødte marsvinunger blir imponert over at de kommer ut som ”fiks ferdige” miniatyrkopier av de voksne. De kan spise høy allerede samme dag som de er født! 

Kvalitetshøy og c-vitamintilskudd er livsviktig for ditt marsvin. 

De stortrives i et miljø der de har masse plass til å løpe (de fleste klarer ikke å hoppe eller klatre). De liker ramper og gjemmesteder. De setter virkelig pris på det enkle liv, med billige leker og miljøberikning du som eier lett kan gi dem tilgang til. Jeg kan nevne kosedyr fylt med høy, strimlet papir, rene gamle håndklær, ubehandlede tregreiner, papirposer og pappesker. Det høres ikke så spennende ut, men ditt marsvin vil se på seg selv som superheldig hvis det får tilgang til slike herligheter!

Marsvin kan leve i 4-8 år. De er sosiale og trives aller best sammen med en eller flere marsvinvenner. Det går fint å holde ukastrerte hunner sammen, men hanner bør alltid kastreres for å unngå slåssing.

Marsvin snakker mye og kan for eksempel fortelle eieren sin at nå, NÅ er det tid for en bit agurk.