ID-merking og kastrering

 
Det er en myte at hunnkatter bør få et kull før de kastreres. Dette er ikke sant og kastrering vil ikke påvirke kattens lynne.

Både hunder og katter bør ID-merkes. ID-chipen settes under huden i nakken og har et unikt nummer som kobles til eier. Veterinær, politi og andre instanser som har med bortkomne dyr å gjøre, kan lese av chipen slik at dyret kan gjenforenes med eier. Det er også en fordel at de er ID-merket dersom dyret skulle bli påkjørt eller på annen måte skadet, slik at eier kan kontaktes. ID-chip kan også brukes til katte/hundeluker, slik at bare ditt/dine dyr får slippe inn i huset og de fritt kan gå inn og ut som de selv ønsker.

Kastrering katt: vi anbefaler å kastrere hunn- og hannkatter tidlig. Kastrering er med på å forebygge visse typer kreft, det gir mindre markering og en mer hjemmekjær katt. Kastrerte katter havner sjeldnere i slåsskamp og det er derfor mindre sjanse for bittsår og alvorlige infeksjoner. «Villkatter» og stor kattepopulasjon er et generelt problem, kastrering vil bidra til å redusere dette problemet. Det er en myte at hunnkatter bør få et kull før de kastreres. Dette er ikke sant og vil ikke påvirke kattens lynne. Katter kan kastreres fra ca. 4-5 måneders alder. 

Kastrering hund: lovmessig er det ikke lov å kastrere hunder kirurgisk i Norge uten medisinsk grunn. Kjemisk kastrering kan være et godt alternativ. Ved visse typer sykdommer og  atferdsrelaterte problemer, kan det være aktuelt å kastrere kirurgisk. I visse tilfeller kan det være anbefalt å forsøke kjemisk kastrering først, for å trygt se hva slags effekt kastrering har på din hund.